Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Zakone të mira të zhvillimit të kulturës dhe arsimit në trojet tona

Zakone të mira të zhvillimit të #kulturës dhe #arsimit në trojet tona

Duke lexuar në biografinë e “Mbretit të poetëve”, siç do ta quante kështu Naim Frashëri
#Hasan_Zyko_Kamberin, gjeta diç që më pëlqeu shumë dhe që është tregues i zhvillimit kulturor tek shqiptarët. Në kohën e Hasanit ishte traditë që mbrëmjet ose koha e pasdarkes të shfrytëzohej për takime e ndeja, në të cilat burrat recitonin poezi. Ishte si tët huash një lloj provimi ngase kush kishte diçka të bukur për të thënë, fitonte famë dhe emër. Ato organizoheshin edhe me rastin e ardhjes së miqve dhe mysafirëve të lartë. Pra, ishte një lloj festivali i përnatshëm i poezive.
Sikur sot të organizonim ndeja familjare e miqësore me këtë karakter, ku në vend të politikës e telefonave do të flisnim për ndonjë libër, për ndonjë tregim, për ndonjë personalitet, gjërat do të ishin më ndryshe. Pa kulturë e lexim nuk kemi ku të shkojmë!
 
Revista 'Kultura Islame', KMSH, v. 5, nr. 7-8, mars-prill 1944, f. 201-202.
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Devotshmeria synim kryesor i agjerimit Vlera e kohes Monumente besimi ne agjerim Edukimi seksual i femijeve
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013