Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
AISHEJA [Allahu qoftë i kënaqur me të!]

AISHEJA [Allahu qoftë i kënaqur me të!]

Aisheja ka qenë vajza e Ebu Bekrit dhe gruaja e të Dërguarit të Allahut [Lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të!]. Ka qenë e njohur për dijen e madhe të saj për çka konsultohej edhe nga Sahabet më të mëdhenj. Ata’ bin Ebi Rebahu ka thënë: Aisheja ka qenë më e ditura nga të gjithë...Ebu Berdeh citon të atin të ketë thënë: Nuk ndodhte të kishim ndonjë gjë të paqartë e ta gjenim përgjigje tek Aisheja. Imam Dhehebiu e ka cilësuar si gruan më të ditur të ummetit. Vlera e saj ndaj grave, figurativisht, nga Profeti është përshkruar si vlera e theridit (një lloj ushqimi ekskluziv) ndaj ushqimeve tjera. Ka vdekur në vitin 58 sipas hixhretit, në muajin Ramazan. Aisheja ka transmetuar gjithsej 2210 hadithe, prej të cilave Buhariu dhe Muslimi janë pajtuar për 174 sosh ndërsa janë veçuar me 54 hadithe Buhariu dhe 69 tjera Muslimi.  


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013