Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Vetëvrasja si pasojë e mungesës së besimit

Mediat kineze kanë publikuar një hulumtim në të cilin qëndron se në Kinë shkaku kryesor i vdekjes tek të rinjtë e moshave 20-35 vjeç është vetëvrasja derisa tentim-vetëvrasje kryejnë 250.000 persona.
Dijetarët dhe ekspertët e këtyre lëmive kanë shpjeguar se shkak pse njerëzit kryejnë vetëvrasjen apo e mendojnë atë është humbja e shpresës dhe depresioni.

Fatbardhësisht, Kur’ani na ka dhënë një ilaç shumë të fortë për luftimin e këtij fenomeni shoqëror. Fjala është për ajetin kur’anor:

…dhe mos mbytni veten tuaj (duke mbytur njëri-tjetrin). Vërtet, All-llahu është i mëshirueshëm për ju.” (en-Nisa, 29)
Për këtë shkak, të gjithë ekspertët kanë konstatuar se absolutisht përqindja më e vogël e rasteve të vetëvrasjes është në vendet islame.

Falënderimi i takon Allahut për këtë mirësi!

Abdudaim el-Kehil
http://www.kaheel7.com/ar
Përshtati: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013