Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
KUSHTET E MARRJES ME SPORT

Pyetja: Hoxhë i nderuar, jam një djalosh i ri që merret me sport. A mund të më thuani se cili është vendimi i fesë për sportin?

Myftiu: Aid el-Karni

Burimi: www.islamweb. net

Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI

Data: 5-2-2008, e martë, Vushtrri, Kosovë

Përgjigja: Sporti lejohet me tri kushte:

· Të mos bie ndesh me kohen e namazit, ndryshe, nëse vonohet apo humb tërësisht namazi shkak i sportit, ai është i ndaluar.

· Rrobat e lojtarëve të jenë të rregulluara sipas fesë. Mashkulli duhet ta ketë të mbuluar, së paku, pjesën prej kërthizës deri nën gjunjë. Nëse nuk ka një veshje të tillë, atëherë kjo është e ndaluar.

· Të mos pengojë nga përmendja e Allahut, të mos duaj dhe urrejë për hire të sportit dhe të mos humbasësh kohë të shumtë në të.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013