Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
ÇELËSAT E SË MIRËS

Çelësi i namazit: Pastrimi.
Çelësi i bamirësisë: Sinqeriteti.
Çelësi i fitores: Durimi.
Çelësi i shtimit të pasurisë: Falënderimi.
Çelësi i përmbushjes së kërkesës: Duaja.
Çelësi i Haxhit: Ihrami.
Çelësi i diturisë: Pyetja në formë të mirë dhe dëgjimi me vëmendje.
Çelësi i pasionit për Ahiret: Asketizmi në dunja.
Çelësi i besimit: Meditimi i argumenteve dhe krijesave të Allahut të Madhëruar.
Çelësi i jetës së zemrës: Meditimi i Kur’anit, përulja në mesnatë dhe ikja nga mëkatet.
Çelësi i furnizimit: Puna e shoqëruar me istigfar (kërkimi falje) dhe devotshmëri.
Çelësi i krenarisë: Respektimi i Allahut dhe të dërguarit të Tij.
Çelësi i përgatitjes për Ahiret: Shpresa e shkurtër dhe e paktë.
Çelësi i mëshirës: Përpikëria në adhurimin e Krijuesit dhe nxitimi për t’iu bërë mirë krijesave të Tij.
Çelësi i çdo të mire: Kureshtja për Allahun dhe botën e amshuar.
 
Burimi: http://www.alshamsi.net/islam/mel/mfatee7.html
Përshtati në shqip: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013