Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
LE TË MOS E NËNVLERËSOJË ASKUSH KONTRIBUTIN E TIJ NË DA'VE

Dr. Umer el-Mukbil rrëfen për një indian, punëtor në një pompë benzine, i cili i bënte ftesë në Islam një filipinezi çdoherë që shkonte për ta mbushur veturën me benzinë.
Duke qenë se nuk dinte shumë nga feja dhe as nga gjuha arabe, ai çdoherë ia përsëriste një frazë të njëjtë (në gjuhën popullore): 'Në Islam ka të mira.' (el-Islam fihi kojës)
Ky filipinez, i nxitur nga kjo sjellje dhe thirrje, fillon të lexojë për Islamin, duke u bërë musliman pas një kohe.
Ja, kështu, ky vëlla indian, me pak mund, fitoi shpërblimin e udhëzimit në fe (që është më i mirë se pasuria e tërë botës), dhe këtë duke mos shfajësuar veten nga përgjegjësia për të thirrur në fe, në njërën anë, dhe mos nënvlerësimi i kontributit të tij, sado modest, në anën tjetër.
E kështu e ka feja: neve na lipset të thërrasim ndërsa udhëzimi është në dorën e All-llahut!


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013