Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Filozofia e Islamit dhe luftërave të tij vështruar sipas të tjerëve

Madhështia e Islamit rrëfyer sipas një shërbëtores së të bijës së Mukavkisit
Kur ushtria e Amr bin Asit [radijAll-llahu anhu] i afrohej kryeqendrës së Egjiptit, vajza e Mukavkisit ishte strukur në një nga dhomat e pallatit dhe dridhej e tëra nga frika. Thoshte: 'Sa të pafat që jemi! Ata beduinë që po vinë do ta shkelin në nder. Nëse shfaqim rezistencë, do të na vrasin!.'
Shërbëtorja, e cila mundohej ta qetësonte, i tha: ‘Zonjusha ime, ata beduinë janë ithtarë të një feje të re, e cila i nxit për vetëpërmbajtje, ruajtje të nderit dhe privatësisë. Ata nisen nga shkretëtira ndërsa secili në zemër bartë xhaminë. Ata nuk e ngrehin shpatën dhe nuk e ulin atë vetëm se sipas rregullave. Me këta njerëz ne mund ta ndiejmë më shumë siguri për jetën dhe nderin tonë se sa me baballarët tanë.


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013