Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Nëntë porositë profetike për Ebu Derdanë [radijAll-llahu anhu]

Buhariu transmeton në Edebu-l-Mufred se Ebu Derda ka thënë:
Më ka porositur i Dërguari i All-llahut [Lavdërimi dhe paqja qofshin mbi të] me nëntë gjëra:
  1. Mos i përshkruaj Zotit shok, edhe nëse digjesh e masakrohesh
  2. Mos e braktis qëllimshëm namazin e obliguar, sepse kush e braktis atë qëllimshëm e ka humbur besën dhe mbrojtjen e All-llahut
  3. Mos e pi alkoolin sepse ai është çelësi çdo të keqeje
  4. Respektoji prindërit dhe, edhe po të urdhëruan të dalësh nga dynjaja jote (tua japësh pasurinë) tënde, atëherë dil (bëje këtë) për ta,
  5. Mos u ngatërro me pushtetarët, edhe nëse sheh se ti ke të drejtë,
  6. Mos ik nga fushëbeteja, edhe nëse vritesh dhe të ikin bashkëluftëtarët,
  7. Shpenzo nga pasuria jote për familjen
  8. Mos e largo shkopin (për edukim) nga familja jote, dhe
  9. Frikësoji ata për (tërhiqua vërejtjen dhe këshilloji që të mos e kundërshtojnë) All-llahun e Madhëruar.
[ Albani konsideron se ky hadith është hasen. Hadithin e transmeton edhe Imam Ahmedi nga Muadhi [radijAll-llahu anhu], por, siç thotë Shuajb Arnauti (36/393-394), hadithi ka varg të dobët transmetuesish. ]


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013