Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
AI QË SHTRINË KËMBËN, NUK E SHTRINË DORËN

Dua tua rrëfej një tregim, i cili ka ndodhur në Damask. Hoxha Seid El-Halebi ishte një prej hoxhallarëve dhe edukatorëve të mëdhenj të shekullit të kaluar. Një ditë, derisa po mbante një ders në xhami, erdhi Ibrahim pasha, valiu i përgjithshëm i Sirisë. Ishte i rreptë dhe i dhunshëm. Duke qenë se hoxha ishte i sëmurë, respektivisht ndiente një dhimbje në këmbën e tij, e kishte zakon që ta mbante të shtrirë. Kur erdhi Ibrahimi, hoxha ishte në këtë pozitë, pra këmbën shtrirë ndërsa ishte i mbështetur në mihrab. Me Ibrahim Pashain ishin dhe ushtarakët dhe policia. Ibrahim Pashai priti që Hoxha ta mblidhte këmbën por nuk e bëri këtë. Nxënësit përreth u frikësuan se Ibrhaimi do t’i hakmerrej duke ia prerë kokën për këtë gjest, kështu që mblodhën rrobat e tyre që të mos i spërkaste gjaku i pastër i Hoxhës. Ibrahim Pashai qëndroi në këmbë për një kohë pastaj u kthye. Më vonë dërgoi një shërbëtor të tij me një qese me para të dukatit. Shërbëtori erdhi tel hoxha dhe i tha: Këto para janë dhuratë nga Pashai për ju. Hoxha i refuzoi dhe tha një fjalë që flet më shumë se njëmijë poezi:
“Thuaji zotërisë tënd: Ai që shtrinë këmbën, nuk e shtrinë dorën!”
Njeriu është i lirë të zgjedhë: ose ta shtrijë këmbën, ose ta shtrijë dorën ndërsa t’i shtrijë të dyja përnjëherë nuk ka mundësi.
(Ebu-l-Hasen Ali El-Haseni En-Nedvi, URTËSIA E THIRRJES DHE TIPARET E THIRRËSIT, f. 28-29)


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013