Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Ebu A’la El Meududi

Mendimtari mysliman,  Ebu A’la El Meududi, ka lindur në Hajdarabad, Indi, në vitin 1903.
Babai kishte refuzuar ta dërgonte në shkolla të huaja andaj e kishte shkolluar në shtëpi. Ka qenë aktiv në fushën e publicistikës islame. Ka nxjerrë revistën Terxhuman el-Kur’an (Përkthyesi i Kur’anit), e cila vazhdon edhe sot e kësaj dite. Po kështu ka themeluar lëvizjen Xhemati Mysliman, të cilën e ka udhëhequr për tridhjetë vite.
Pas largimit nga udhëheqja e lëvizjes, iu përkushtua shkrimeve. Ka shkruar më shumë se 60 libra. I ishte ekspozuar disa atentateve ndërsa qe burgosur një herë me burg të përjetshëm. Në fat, ai qe dënuar me vdekje, por më pas i ishte lehtësuar dënimi në burgim të përjetshëm, e më pas, në mungesë të provave, ishte liruar. Atij i takon nderi, pas Allahut, për themelimin e Universitetit Islamik në Medinë, si ideatori dhe promotori i kësaj ideje. Ka qenë anëtar i Këshillit të Universitetit. Ka qenë anëtar themelues edhe i Ligës së Botës Islame. Ka vdekur në Lahore, Pakistan, në vitin 1979.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013