Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
XHABIRI [Allahu qoftë i kënaqur me të!]

XHABIRI [Allahu qoftë i kënaqur me të!]

Xhabir bin Abdullahu e ka pranuar Islamin duke qenë fëmijë. Ka qenë ndër Sahabet e dalluar për dituri. Imam Dhehebiu e ka cilësuar si ‘Imami i madh.’ Ka transmetuar shumë hadithe sikur që edhe prej tij kanë transmetuar hadithe shumë njerëz. Për vetëm një hadith të Abdullah bin Enesit kishte bërë rrugë deri në Sham. Ka transmetuar gjithsej 1540 hadithe, prej të cilave Buhariu dhe Muslimi janë pajtuar për 18 ndërsa Buhariu është veçuar me 26 sosh kurse Muslimi me 126 sosh.  Ka vdekur në Medinë në vitin 78 sipas hixhretit në moshën 94 vjeçare.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013