Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Besimtarët janë më rezistentë ndaj sëmundjeve

Një grup hulumtuesish amerikanë kanë ardhur në përfundim se fetaria dhe mbajtja për mësimeve të fesë ndikon në përballimin më të lehtë të sëmundjeve kronike, sidomos kur bëhet fjalë për pezmatimin e nyejve ose artritin, siç njihet në mjekësi.
Studimi ka vërtetuar se pacientët fetarë janë më të fortë në përballimin e sëmundjeve, ndjenjën për shpresë dhe lehtësimin e dhimbjeve se sa jofetarët. Pacientët fetarë, po kështu kanë një sens humori më të madh se jofetarët, për çka edhe gjendja e tyre është më e mirë se e të tjerëve dhe se ata, kësisoj, fitojnë dhe përkrahjen e shoqërisë në luftimin e sëmundjeve të tyre.
Ka thënë Allahu i Madhëruar:
Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t’i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t’u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.“ (en-Nahl, 97)
 
Abdudaim el-Kehil
 
http://www.kaheel7.com/ar
 
Përshtati: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013