Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Urtësi: REALIZIMI DHE PËRSOSMËRIA

REALIZIMI DHE PËRSOSMËRIA
 
Abdul Kerim bin Muhammed El-Maliki

 
1. Allahu do që, kur ta kryeni një punë, ta kryeni në formë të përsosur. [Muhammedi alejhiselam]
 
2. Për çdo punë, konsultoni ekspertët përkatës.
 
3. Kam shije shumë të thjesht, çdoherë më pëlqen më e bukura. [Oscar Wilde]
 
4. Ai që punon pa dije, më shumë prish se që ndreq. [Muveffikuddin Irbili]
 
5. Gjërat nuk vlerësohen sipas sasisë por sipas cilësisë së tyre.
 
6. Njerëzit harrojnë shpejtë[sinë me të cilën ke realizuar një punë por jo edhe nivelin e asaj që ke realizuar.
 
7. Nuk është poenta se sa orë kalon në punë por çfarë ke realizuar brenda asaj kohe.
 
8. Njerëzit të vlerësojnë sipas performancës andaj ke kujdes në veprat që realizon. Le të jenë cilësia dhe përsosmëria matës të veprave tua, jo sasia. [Steve Jobs]
 
9. Cilësia dhe shpejtësia rrallë mund të jenë bashkë.
 
10. Mos fol pa menduar, mos vepro pa planifikuar.
 
11. Mendo dy herë e pastaj fol.
 
12. Edhe kali më i mirë ka nevojë për shkop.
 
13. Djersa është parfumi i realizimit të veprave.
 
14. Nëse di si t’ia fillosh, atëherë veç e ke mbaruar gjysmën e punës.
 
15. Çdoherë ka një mënyrë më të mirë, vetëm hulumtoje!
 
16. Më janë lodhur këmbët por nuk më është thyer zemra[1].
 
17. Nëse ke dëshirë për ndonjë gjë të realizohet siç duhet, atëherë bëje vet!
 
18. Fjala më e mirë është ajo që dëshmohet nga vepra.
 
19. Nevoja është nëna e inovacionit.
 
20. Në kriza lind vullneti.
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
[1] Thuhet për atë që kryen punët e veta vet.
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013