Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
15 HAPA TË NDËRTIMIT TË PERSONALITETIT TË FUQISHËM

1) Që të kërkosh mbrojtjen dhe ndihmën e Allahut të Madhëruar në çdo gjë.
2) Që të jetosh për një qëllim të lartë, të cilin nxitosh ta realizosh.
3) Që të shquhesh për durim në të gjitha çështjet tua.
4) Që të jetosh me shpresë dhe të mendosh për të mirë.
5) Që të merresh për vete një figurë të shquar, Muhammedin [alejhis salatu ves selam], shokët e tij, dijetarët e mëdhenj, për model dhe shëmbëlltyrë.
 Gjithnjë synimet mbaji lart.
 Përkujto se do të ringjallesh me ata që i do.
 Puno më shumë se që flet, ngase kështu do të bëhesh shembull për të tjerët.
 Mos harro se Ummeti është në krizë të personaliteteve shëmbëlltyrë.
6) Që të kesh shpirt garues për vepra të mbara.
7) Që të krijosh një pavarësim në jetën tënde.
8) Që të kesh një stabilitet shpirtëror dhe ekuilibër emocional.
9) Të jesh kureshtar për shfrytëzimin e kohës.
10) Që të jetosh edhe për të tjerët, dhe jo vetëm për vete.
11) Që të armatosesh me dije dhe njohuri.
12) Që të peshosh dhe vlerësosh veten dhe të tjerët.
 Mendimi i mirë
 Modestia
 Pjesëmarrja në gëzimet dhe hidhërimet e njerëzve
13) Që të kesh aftësinë e ballafaqimit me dështimet dhe presionet.
Përgatitu për çdo situatë
Presionet shndërroji në program pune
Mos u tërheq nga situatat (problemet) e reja ngase në to ka përvoja dhe mësime
14) Që të kesh shëndet të mirë.
15) Që të mos shoqërosh vetëm se burrat e shquar dhe të dalluar.
Përshtati: Sedat ISLAMI
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013