Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SI TË MARRËSH VENDIMET I PAVARUR?

Shkaku pse njerëzit ndonjëherë marrin rrugë të gabuara është mbështetja në të tjerët dhe vlerësimet e tyre. Ndonjëherë, për veshjen, banesën, punën, veturën, peshojë janë të tjerët. Ti sikur nuk i beson vetes, apo shijes sate, kështu që blen gjëra të shtrenjta, shfaq pasion për veturë që ka ngjyrë të rrallë, sikur që ti mbështetesh në njerëz për të treguar se çfarë ka vlerë, në vend se ti të mbështetesh në vetvete dhe të marrësh, rrjedhimisht, edhe vendimin. Problemi është se preferon gjëra që në të vërtetë nuk janë kërkesë e jotja, por janë shije e të tjerëve. Sikur ua beson shijen tënde të tjerëve.
Kështu, që për të mos i lejuar vetes një gjë të tillë, në vijim do të japim disa këshilla që vendimet tash e tutje t’i marrësh vet:
1) Para se të bësh ndonjë gjë, pyete veten: sikur kjo punë/gjësend/veturë të ishte falas dhe në dispozicion për të gjithë, a do të vazhdoja ta dëshiroja? Nëse përgjigja është “po”, atëherë mund të vazhdosh, por gjithsesi më parë duhet të bindesh nëse vërtetë e dëshiron atë gjë me gjithë zemër dhe jo se mbështetësh në të vetëm pse është i shtrenjtë dhe me vlerë.
2) Vlerësoje çdo gjë që e blen, çdo lidhje që e zhvillon, çdo aktivitet që e bën, vlerëso çdo gjë se a është në vijë me objektivat dhe qëllimet e jetës sate, apo është një dëshirë dhe epsh momenti që mudn të të shkaktojë largimin nga rruga e duhur.
3) Nëse gjërat e mëparshme nuk kanë patur sukses, atëherë, para se të vendosësh, prit një ose dy ditë, në mënyrë që të të jepet koha në dispozicion për të menduar më gjatë dhe më mirë si dhe për të dalë nga ajo gjendja emocionale. Pastaj vendos se a duhet ta bësh apo jo, duhet ta bësh apo jo, duhet të hysh në shoqëri apo jo..Mendo për pasojat e vendimit tënd për pjesën e mbetur të jetës sate, për të sotmen dhe të ardhmen!
 
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013