Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
14 HAPA TË SUKSESIT

Formula e suksesit = 1% frymëzim dhe imagjinatë + 99% punë dhe angazhim.
Inspirimi dhe imagjinata nuk përbëjnë vetëm se 1% e suksesit, derisa përpjekja dhe mundi janë rruga e vërtetë e tij. në fakt, janë 9/10 –tat e suksesit.
1) Le të jetë qëllimi yt vetëm për Allahun. Kërkimin e dijes shndërroje në adhurim.
2) Përkujto gjithnjë se bekimi për suksese është prej Allahut ndërsa puna (shkaqet) duhet të jenë prej teje.
3) Fshije nga fjalori dhe jeta jote fjalën ‘do të’!
4) Ke kujdes nga inspirimet negative: unë jam dështak, lënda është e vështirë, nuk mësohet dot, etj.
5) Lidhu për besimit tënd në Allahun, dije se pa bekimin e Tij nuk mund të korrësh sukses, por mëso, ngase kjo kërkohet prej teje!
6) Bindu për rëndësinë e diturisë dhe të mësuarit.
7) Ke kujdes shokët e këqij dhe ata që ta mbysin kohën!
8) Rregullo librat tua dhe renditi ato, ngase kjo ndikon më shumë në freskimin e memories sate.
9) Kryej detyrat tua menjëherë, mos i lërë për më vonë.
10) Kujdes ushqimet e shpejta (fast food). Ha ushqime të freskëta, si: pemë, perime, etj.
11) Koordino kohën tënde. Mos i përsërit mësimet kur je shumë i lodhur.
12) Përkujto se mënyra më e mirë e shfrytëzimit të kohës është të fillosh tan, pa humbur as edhe një çast.
13) Përcaktoi prioritet e mësimit dhe studimit sipas kohës në dispozicion.
14) Përpilo një tabelë ditore dhe javore për kohën tënde dhe mësimet, që duhet dhënë prioritet.
 
Përshtati në shqip:
Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013