Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
BUTËSIA E MUHAMMEDIT, ALEJHI’S SELAM

Një çifut në kohën e Muhammedit, alejhi’s selam deshi ta sprovonte atë, alejhi’s selam. Bleu prej tij hurma dhe ia dha paratë në kesh me marrëveshje që hurmat t’i marrë pas një afati të caktuar. Dy ditë para afatit, ai kërkoi realizimin e marrëveshjes dhe fyeu dhe ofendoi Muhammedin, alejhi’s selam: A nuk do të ma paguash borxhin, Muhammed? Ju pasardhësit e Abdu’l-muttalibit vërtet nuk po i nderuakeni afatet. Aty ishte i pranishëm edhe Omeri, i cili kur e dëgjoi këtë deshi ta sulmonte çifutin. Muhammedi, alejhi’s selam e ndali dhe i tha: Ne të dy do ta zgjedhim këtë çështje në mënyrë tjetër. Omer, përse nuk ma tërheq vërejtjen që ta kryej me ndërgjegje obligimin tim dhe përse nuk kërkon prej meje kujtesë të sinqerte dhe të ndershme. Nisu me të dhe plotësoja këtë në mënyrë që në sasinë e kontraktuar t’i japësh 20 saa’ më shumë për shkak të frikës që pësoi. Çifuti mbeti i mahnitur nga sjellja e Pejgamberit, alejhi’s selam, dhe i entuziazmuar nga ky, vendosi ta pranoj Islamin([1]).
 
 
 
 
 
 
 
 
 


[1] Fuqia e besimit përsosmëri e shpirtit, Ismet U. Shehibrahimoviq, për.: Mr. Mehmet Halimi, Penda, Prishtinë, 1994, f.: 170.

 


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013