Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
ARTI I (KUNDËR)PËRGJIGJES

Përgjigja mahnitëse që të lë gojëhapur llogaritet art në vete. Vlera e saj bazohet në shpejtësinë dhe korrektësinë e saj. Ajo është sikur një shkëmbë, që mbyll gojën e të marrit.
Në vazhdim keni disa shembuj të kësaj natyre.
 
***
 
Bernard Shou dhe një shkrimtar mendjelehtë
 
Shkrimtari: Unë jam më i mirë se ti, ngase unë shkruaj e hulumtoj për nder (moral) ndërsa ti shkruan rreth pasurisë.
 
Bernardi: E vërtetë, secili prej nesh hulumton për atë që i mungon.
 
***
 
Beshar b. Berdi dhe një injorant
 
Injoranti: Beshar, kur Allahu ia merr të pamurit ndonjë njeriu, ia zëvendëson atë me diç. Po ty me çka ta zëvendësoi atë?
 
Beshari: Zëvendësim më dha që të të mos shoh ty.
 
***
 
Henri Xhonson dhe një artiste angleze
 
Artistja: Uh, nuk mund t’i mbaj dot pastër thonjtë e mi në Paris!
 
Henri: Ngase ti i kruan (gërvisht) shumë ata.
 
***
 
I verbri dhe nusja
 
Nusja: Sikur t’më shihje! Sa e bardhë dhe e bukur që jam!
 
Dhëndri (i verbër): Nëse je siç thua, ata që shohin nuk do të linin për mua.
 
***
 
Burri dhe gruaja
 
Burri: Nuk ka krijesë të Allahut të Madhëruar më të dashur tek unë se sa ti?
 
Gruaja: Dhe as më të urryer tek unë se sa ti!
 
Burri: Falënderimi qoftë për Allahun që më dha atë që desha dhe të sprovoi me atë që urren.
 
***
 
Gruaja dhe sofisti
 
Një grua para një sofisti zvarriste fjalët (fliste me ofshamë) se shumë njerëz e pëlqejnë atë dhe janë duke e penguar.
 
Sofisti: Largimi i tyre është shumë lehtë. Vetëm fol dhe asgjë tjetër mos bë.
 
***
 
Bernard Shou dhe një njeri
 
Njeriu: A nuk është kuzhinieri më i dobishëm për njerëzit se sa letrari dhe poeti?
 
Bernardi: Qentë e besojnë këtë.
 
***
 
Valltarja dhe Nexhib Mahfudhi
 
Kur një valltare e njohur ishte duke hipur në veturën e saj luksoze, kishte parë shkrimtarin Nexhib Mahfudhi me një veturë shumë modeste.
 
Valltarja: Ja se çfarë të ka dhuruar kultura (dhënia pas studimeve të shumta).
 
Nexhibi: Ja se çfarë të ka dhuruar ty kultura e paktë.
 
 
 
Përgatiti në shqip: Sedat Islami
 
 

 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013