Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
EGJIPTI DHE RRËFIMI PËR LUANIN QË MBYTI VETEN

Muhammed el-Halv ishte pjesë e një cirku të organizuar në Kajro. Ai kishte një luan, mbi të cilin hipte dhe bënte shikuesit të qeshnin e të kënaqeshin. Por, një herë, derisa ishte në cirk ndërsa kishte përfunduar show-in e tij dhe qëndronte para shikuesve për të falënderuar ata për duartrokitjet e tyre, luani e tradhtoi dhe befasisht e sulmoi. Nxituan shumë veta dhe disi e nxorën nga kthetrat e tij por pas pak ditësh ai vdiq në spital. Luani, që quhej ‘Sultan’, kishte ndier keqardhje të madhe dhe kishte refuzuar çdo lloj kontakti me njerëz. Duke konsideruar se është i rrezikshëm, e dërguan në një kopsht kafshësh. Luani as atje nuk u përmirësua. Përkundrazi, refuzonte ushqimin dhe shoqërinë. Pas disa ditësh, nga keqardhja e madhe, ia nisi të hante këmbët e tij. I rridhte gjak ndërsa ai nuk ndalej derisa edhe i dha fund jetës së tij.

E lexova këtë tregim interesant ndërsa mendjen e kisha tek Kajroja, “nikoqire” e një cirku tjetër, ku një luan (tashmë në lojë ka më shumë se një luan) ka sulmuar zotërinë e vet. Simptomat e keqardhjes vetëm sa kanë filluar të shfaqen. Ditët e lumtura që përjetoi po duket sikur janë në sosje. Ankthi dhe stresi tashmë vërehen qartë në fytyrën e tij. Por, rebelimi dhe çartja e kanë bërë që ende të mos kuptojë gabimin e madh që ka bërë. Ende është nën ndikimin e makthit. Vëmendjen ende e ka të arratisur. Gjithsesi, pasi t’i kthehet ajo do ta kuptojë peshën e gabimit. Do ta kuptojë se pronari i ri, që në vend të kamxhikut ka zgjedhur sheqerkat, është më i mirë. Luani i tërbuar do të mund të shpëtojë veten vetëm nëse nuk e humb pronarin e ri. Paraprakisht, ai ka një fat të mirë. Pronari i ri jo vetëm që është gjallë dhe jeton por është edhe i butë dhe falës. Sa mirë do të ishte sikur t’i kthehej atij në këtë muaj kur mëshira është më e madhe se kurdoherë më parë!

O Zoti im! Shtoja pronarit durimin dhe vendosmërinë ndërsa luanin bëje të pendohet dhe t’i kërkojë falje pronarit të tij!


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013