Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
MUNDËSI TË SHUMTA PËR AGJËRUESIT

Me gjithë gëzimin tonë për ardhjen e Ramazanit, këtij muaji të Kur’anit, ithtarët e ambicieve të larta dhe krenarisë nuk kanë ndalë vetëm tek agjërimi por shpirtrat e tyre kanë shfaqë dëshirën dhe vullnetin për të trokitur në çdo derë mirësie. 
Po, është ambicie dhe vullnet për të prekur majat, për të arritur në lartësitë më të mëdha, për të goditur në pikën kryesore: Xhennetet e përjetshme!
Këta njerëz kanë shënjuar çdo vepër të mirë, kanë trokitur në çdo derë dhe kanë zbritur në çdo luginë. Ata shpresojnë në mëshirën e Allahut të Madhëruar ndërsa i frikësohen shumë edhe dënimit të tij. kësisoj, prej shembujve të këtyre burrave gjej të atillë që nuk e lëshojnë Kur’anin nga dora, por njëkohësisht i gjen edhe duke i ndihmuar të varfrit, duke falë namaz me frikë, përkushtim dhe lot, sikur që i gjen në kohë tjera me familje dhe të afër duke ua mësuar fenë dhe rregullat e saj. 
Ata kurrë nuk ndalen. Ata kanë një moto: Pushim vetëm nën hijen e Tuba-së (një peme në Xhennet)! Këta kur kujtojnë fjalën e Allahut të Madhëruar: “Dhe nxitoni...” shpirtrat e tyre fluturojnë, vullneti rritet maksimalisht ndërsa vendosmëria dhe energjitë për të vjelë tipare të çmuara morali janë në kulminacion.
Këta janë shpirtra të lidhur me Allahun e Madhëruar dhe për këtë shkak kanë vendosur që Muaji i Ramazanit të jetë pikënisje drejt madhështisë dhe krenarisë.
Lum për ata që janë pjesëmarrës të kësaj gare. Gjithsesi, shumë prej tyre do të jenë fitues të çmimit: Xhennetet e Zotit të botëve!
 
Burimi: http://www.denana.com/supervisor/articles.aspx?selected_article_no=4111
Përshtati: Sedat ISLAMI
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013