Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
NJË UDHËTIM PARA AGIMIT

Një shok imi më rrëfente për një të afërme të tij, një grua të moshuar, e cila ishte e lidhur shumë me namazin dhe, ndonëse kishte kaluar të gjashtëdhjetat, dashuria për namazin vetëm sa i qe shtuar. Ajo ishte edhe e ditur. U sëmurë ndërsa u desh ta dërgonin në spital për shërim. Me të shkoi edhe vajza e saj, e cila na sjell detajet tjera. Nëna fjeti ndërsa u zgjua dy orë para namazit të sabahut. Më zgjoi edhe mua. Ngrihu për namaz! Ngrihu dhe më dërgo që të marr abdes! –më tha. Ende është herët, oj nëna ime! – iu përgjigj. Kanë mbetur edhe dy orë deri në namazin e sabahut. Jo, tash është koha e sabahut dhe unë dua të falëm! –thoshte me insistim. U ngrita, i ndihmova të merrte abdes ndërsa ajo u përgatit për namaz. Në të vërtetë, ajo u përgatit për një mysafir. Ishte meleku i vdekjes, ende pa ia filluar namazit, meleku ia mori shpirtin. Vdiq duke qenë në mallëngjim për namazin. Shpiti i saj udhëtoi para agimit.

 

Burimi: http://www.denana.com/supervisor/articles.aspx?selected_article_no=12169

Përshtati: Sedat ISLAMI

 

 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013