Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
E PER CFARE TE HASMOHEN?!!

Ebu Bekri e kishte emëruar Omer Bin Hattabin gjykatës te Medinës. Qëndroi një vit ne krye te detyrës pa iu ngritur asnjë akuzë apo ankese. Kërkoi nga Ebu Bekri qe ta lironte prej këtij posti.
Ebu Bekri: A nga lodhjet dhe mundimet e gjykimit kërkon largim o Omer?
Omeri: Jo o halifeja i te dërguarit te Allahut,por një popull besimtar nuk kane nevoje për mua;çdonjëri prej tyre e din te drejtën e vet dhe nuk kërkon me shume,e din obligimin e vet dhe nuk përton ne kryerjen e tij,çdonjëri prej tyre ia dëshiron vëllait te vet atë qe e dëshiron për vete…nëse ndonjëri prej tyre mungon një kohe te gjithë mërziten për te,nëse sëmuret e vizitojnë,nëse varfërohet i ndihmojnë,nëse goditet me ndonjë bela e ngushëllojnë…feja e tyre është këshillë,morali i tyre urdhërim për te mire dhe ndalim nga e keqja, e për çka te hasmohen?!
 
Marre nga : http://www.emanway.com
Përshtati: Sedat Gani Islami
5-4-2005,e marte
Brunei Darussalam


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013