Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Shkoi, por e kthye i vdekur

Nje i ri, te cilin e njof mire, kishte turp pak saqe nuk i mjaftonte t’a pengoje prej haramit.
Sa here kemi kaluar prane shtepise se tij e te rinjte ishin te mbledhur tek ai ne derfrim, argetim, zbavitje, humbje te koheve e jeterave.
Kaloja prane tyre gjate kohes se namazit e iu thosha:
O djelmosha, Allahu ka te drejte, Allahu ka te drejte, permbusheni te drejten e Allahut pastaj beni c’te doni, ndoshta Allahu s.w.t iu meshiron me meshiren e Vet.
Por nuk pergjigjeshin.
Pastaj na erdhen lajme se ata kishin vendosur te udhetonin per ne vendet jomuslimane, atje ku luftohet Allahu s.w.t duke i bere mekate.
I keshilluam, iu kercenuam por shejtani kishte mbizotruar mbi ta dhe ua kishte zbukuruar veprat e tyre, iu tha: “derisa une jam fqiujuaj askush nuk do te mund te ngadhenjeje mbi ju”.
Shkuan dhe u kthyen pas tri ditesh duke e bartur ate ne tabut.
Cfare eshte ky lajm, cfare eshte kjo ndodhi, c’eshte puna juaj?
Kishin shpeshtuar defrimet, humbjen e kohes dhe mekatet derisa e goditi nje fatkeqesi ne zemer dhe ra i vdekur ne toke…shkuan duke ecur se bashku ndersa u kthyen duke e bartur ate ne supe.
A ka menduar diten e udhetimit se ai ishte udhetimii tij i fundit ne jeten e tij?
Qendrova prane varrit te tij …perkujtova ditet e kaluara, sa shume e keshillonim, sa shume i thonim…por nuk i doni keshilluesit.
Sa here iu kemi thene e iu kemi keshilluar por ne jemi te Allahut dhe tek Ai kemi per tu kthyer.
 
Marre nga: http://www.deen.ws
Perktheu: SEDAT ISLAMI
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013