Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Bisede me lotin

Qava nje dite prej mekateve te mia te shumta dhe te mirave te mia te pakta,keshtuqe me rrodhi nje pike loti prej syri dhe më :
 
Tha: Cfare ke o rob i Allahut ?
 
I thashe: Kush je ti?
 
Tha: Jam loti yt
 
I thashe: Po kush te nxorri?
 
Tha: Nxehtesia e zemres sate.
 
I thashe i cuditur: Nxehtesia e zemres sime! Po kush ma ka ndezur zemren time me zjarre?
 
Tha: Mekatet dhe gabimet.
 
I thashe: Pse, a paska mekati ndikim ne nxehtesine e zemres?
 
Tha: Po. A nuk e ke lexuar duane e Pejgamberit,Alejhi selam, te cilen e bente perhere” O Allahu im!Me pastro nga mekatet me uje,bore dhe akull”.
Mekatet e njeriut jane pikerisht ato qe ia ndezin zemren zjarre,i cili nuk shuhet perveqse me uje,bore dhe akull.
 
I thashe: Jam duke ndier frike dhe pikellim.
 
Tha” Kjo është rezultat i mekateve,te cilat e bejne ithtarin e tyre pesimist,andaj pendohu tani tek Allahu !
 
Thashe: Jam duke ndier vrazhdesi ne zemer andaj cuditem si pate mundesi te dalesh nga syri im?
 
Tha: Ajo është ceshtje natyrore o rob i Allahut.
 
Thashe :P o cfare është shkaku i vrazhdesise se zemres sime?
 
Tha: Dashuria per dunjane dhe lidhja per te.Dunjaja i ngjan nje gjarperi,lekura e bute e te cilit te pelqen, por te mbyt me helmin e tij.
Njerzit defrehen me butesine e tij ndersa nuk shiqojne ne helmin e tij mbytes…
 
I thashe: Po cfare ke per qellim me ” Dunjane ” o loti im?
 
Tha: Epshet e ndaluara,mekatet,gabimet dhe pasimin e shejtanit…Kush shijon helmin e saj do t’i vdes zemra.
 
Thashe: Si t’i pastrojme zemrat tona prej helmit?
 
Tha: Duke bere pendim sistematik tek Allahu,subhanehu ve teala, duke udhetuar ne vatrat e pendimit,ne vatrat e te penduarve,dhe këtë nepermjet trenit te atyre qe kerkojne falje…
 
 
www.twbh.com
Pershtati: Sedat Gani Islami
23/12/2004,e enjte


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013