Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Do të dërgoj në një vend ku as Allahu nuk na sheh...

I tha: Do te dergoj ne nje vend ku (as) Allahu nuk na shef!!!
Ky tregim eshte i marrur prej kasetes ‘Ve garetil huru”,te Shejhut Abdul Muhsin El Ahmed
—————————————————————————————–
Dy te ri,mashkull e femer,te nxitur nga dashuria, ishin tubuar per t’i bere Allahut mekat. Pasiqe takimet e tyre ishin bere te shpeshta, u frikesuan se mos po i shofin njerzit, ndersa nuk u frikesuan prej Allahut s.w.t, Zotit te njerzve.
U dakorduan per nje takim larg njerzve…U pajtuan te shkonin ne nje vend, ku nuk do t’i shihnin njerzit.
Djaloshi deshiroi t’a binde vajzen per kete keshtuqe i tha: Eshte vend,ku nuk na shohin njerzit.
Pasha Allahun! Do te marr ne nje vend…(pastaj u denoncua gjuha e tij prej tij)…I tha: Do te dergoj ne nje vend ku (as) Allahu nuk na shef !
O vellezer ne fe ! Kush e degjoi? A e dini se kush e degjoi? E degjoi Zoti i qiejve dhe tokes.
Kur u fshehen nga njerzit dhe filluan t’a neperkembin ndalesen e Allahut s.w.t , i sulmoi nje e papritur,e cila nuk i morri trupat por e papritur, e cila morri shpirterat….
Allahu ia morri shpirtin,ia ndali zemren,ia paralizoi gjymtyret dhe ra djaloshi  i vdekur per toke.
Vajzes nuk i mbet tjeter perveq nje bertime,e cila e goditi nga qielli dhe e la te cmendur ne vend. Nuk dinte se cfare ben. Doli para njerzve dhe thoshte e cuditur: Thoshte nuk e shef..(por) ia morri shpirtin…Thoshte nuk e shef..(por) ia morri shpirtin…
I lartesuar qofsh o Allah!
I lartesuar qofsh o Allah! Sa i bute që je!
I lartesuar qofsh o Allah! Sa i madherishem që je!
Na mbulon ndersa ne te bejme mekat.
Mjere per ty o shpirt ! A nuk e ke ndier madheshtine e Zotit tend?!
Mjere per ty o shpirt! A nuk te kane lodhur gabimet e mekatet ?!
Mjere per ty,mjere per ty o shpirt! Sa i pavlere qe je!
A nuk do te pendohesh tek Zoti, Krijuesi yt?!
Thote Allahu s.w.t “Ãáã íÃä ááÐíä ÂãäæÇ Ãä ÊÎÔÚ ÞáæÈåã áÐßÑ Çááå æãÇ äÒá ãä ÇáÍÞ ” A nuk është koha që zemrat e atyre që besuan të zbuten me këshillat e All-llahut dhe me atë të vërtetën që zbriti (me Kur’an),…”.( Hadid 16)
Udhezuesi per ne te miren eshte sikurse beresi i saj…
O Allahu yne ! Kerkojme mbrojtje tek Ti prej kufrit( mosbesimit) ,hipokrizise dhe mekateve..
O Allahu yne ! Ne te lusim per vdekje te mire dhe te na mbulosh (nga turpi) ne kete dhe boten tjeter O Zoti i te gjitha botrave!
—————————————————————————————–
Pershtati ne shqip: Sedat Gani islami
4/12/2004,e shtune
UBD, Brunei Darussalam
Marre nga : www.denana.com


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013