Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
AMANETI I NJË GURBETÇARI

Ah, kështu e paska jeta
Ikën, shpejt e shpejt, si fare mos me qenë
Shpejt vjen kjo pleqëri e shkreta
Po asgjë se shuan mallin për mëmëdhenë
 
Hapi dritaren e saj
E mundohem ta thelloj shikimin
Përkujtoj rininë, e qaj
E kështu vetes ia shtoj pikëllimin
 
Shoh ato minare të bukura
Që kanë hedhur shtat krenare
Me vijnë ndërmend ditët e lumtura
Kur dynjaja nuk na ndante fare
 
Po ç’u bë kështu e ç’ngjau se di
kujtesa ndërmend këtë s’ma kthen
mundohem ta mësoj, ta di
por a thua kjo tashmë çka vlen?
 
Koha kalon e unë i mplakur jam,
Fuqia çdo ditë më lë e dhimbja më vranë
Sytë me lot – më besoni – i kam
Kam dhe një dert, kush më bën derman
 
Nëse këtu vdes ku nuk thirret ezan
nëse dikush është që për mua qan
nëse vdekja më zë në këtë vatan
ju lutem, më dëgjoni, për ju një amanet kam
 
Atje ku linda më dërgoni
atje ku mësova shehadet e namaz
pashe Zotin e Madhëruar mos harroni
se me merak po mbes
 
Le t’më lajë hoxha im i nderuar
trupin fort le t’ma pastron
më hidhni atë ujë të bekuar sipër
se shpirtin ma freskon
 
Pastaj mbi supe t’më bartni
drejt e në xhaminë e fëmijërisë sime
atje xhenazen time ta bartni
për namaz e ngushëllime
 
Tashmë kur letrën e përfundoj
ndiej sikur trupin një të ftohtë ma përfshin
e di, e di, dhimbja më rëndoi
agonitë e vdekjes tash me vijnë
 
Ndaj dua që kjo letër
sa më parë t’iu bie në duar
amanetin e një vëllai t’vjetër
në vend për ta çuar
 
Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013