Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
PO MUA PSE MË HARRUAT

1
Ngrehe zërin, ngrehe!, kështu më thonë
Se edhe ti je pjesë e vatanit islam
Thirr! Thirr këta që rrugë kanë marrë
Qabenë ta vizitojnë e të kryejnë tavaf
 
2
Ngrit dorën lart, kërce po munde
Po pate flamur ngrite e tunde
O ju, shikomëni mua këtu, Kudsi jam
Si kaloni kështu as pa më dhënë selam
 
3
Ndoshta Mekken nuk iu pritet ta shihni
Ndoshta malli për Medinën iu ka marrë
Por një gjë dua tua përkujtoj, të dashur
Se mua zemra më vlon valë
 
4
Harrova plagët e majmunëve që mora
E ato të derrave për merak i përballoj
Por më besoni, për Zotin,
Sjellja juaj më shumë dhimbje më shkaktoi
 
5
Si bëheni sikur nuk më shihni
A kaq e pavlerë per ju jam
Si harruat se edhe unë kam një xhami
Të çmuarën dhe të shtrenjtën, Mesxhidi Aksanë
 
6
Resulullahi edhe për mua foli
Edhe mua vlerë e rëndësi më dha
krahas Haremeve edhe unë vizitohem
kështu mësim e këshillë ai dha
 
7
Dëgjova për vërshimin ,
Për përmbysjen lajm më dhanë
Ah o Zot! -thashë më vete
Por mua gjaku tokën ma lanë
 
8
A nuk shihni lulet e mia,
A nuk pyesni përse të kuqe janë,
A nuk shihni vendet ku janë mbjellë
E prej nga shtat kanë vene
 
9
Nejse, prapë disi pajtova
Është kohë haxhi -shpirtit i thashë
Le të kalojë kjo stinë pastaj presim,
Shohim çka bënë ummeti prapë
 
10
Kaloi haxhi e ditët të sosur nuk kanë
Pres, pres, e durim më nuk kam
Tash është Hixhreti, prit edhe pak
Më erdhi kjo fjalë mbi kokë sikur një sëpatë
 
11
Mirë, e unë  cfarë isha
Pse mua s’ma thoni këtë
Hixhret i shumë pejgamberëve më herët
Kështu unë isha atëbotë
 
12
O pashë Zotin o vëllezër
Mos më harroni mua kurrë
Më kujtoni, më ndihmoni
Se padrejtësia ndaj meje s’paska fund kurrë


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013