Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
LETËR NGA ALIJA IZETBEGOVIÇI

Mjekët e Presidentit Alija Izetbegoviç -Allahu e pastë mëshiruar- patën gjetur një letër në shtratin e tij, të cilën e publikuan vetëm tash kur kanë kaluar pesë vite nga vdekja e tij. Letra kishte disa vargje poetike, të cilat Rahmetliu i kishte shkruar vetëm pak para se të ndahej nga kjo jetë. Janë shumë domethënëse.
Në origjinal janë në gjuhën boshnjake ndërsa ne i gjetëm të përkthyera në gjuhën arabe. Do të mundohemi sado pak ta përshtatim në shqip dhe tua sjellim domethëniet e tyre, që janë vërtetë këshillëdhënëse.
Letër vetës
Edhe nëse koka të mbërrin lart në qiell,
Dije se vdekja do të jetë fundi yt
Nëse shëtit botën, lindje e perëndim
Pushimi (moslëvizja) do të jetë fillimi yt
Sa shumë miq pret në këtë jetë
Por, një ditë do të vjen një mik që fare se do e se pret
Çdo gjë do të përfundoj për të filluar jeta jote pas vdekjes
Kjo botë do të përfundojë, andaj bëhu i drejtë!
 
Burimi: http://muntada.islamtoday.net/t98549.html


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013