Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Abdul Basiti Abdus Samed – lexuesi më i njohur i Kur’anit

Abdul Basit Abdus Samedi - Një jetëpershkrim i shkurtër
 
Ka lindur ne Egjipt më 12/12/1928.
Kur’ani e mesoi permendesh ne moshen dhjete vjecare,ndersa pas pak kohesh u regjistrua ne Shoqaten Komunale te Kur’anit Fisnik,ku mesoi Shkencen e Leximit per 3 vite radhazi.
 
Turnet e tij :
1-Me ftese te mbretit te Tunisit,Muhammedit te Peste,ne vitin 1960,kishte qendruar atje gjate tere muajit Rramazan.
2-Me ftese te qeverise malejziase,ne vitin 1965,kishte marre pjese ne ceremonine e hapjes se xhamise më te re në Azi
3-Po këtë vit,me ftese te Qendres Islame kishte udhetuar ne Afriken Jugore.
4-Ne vitin 1970 udhetoi ne Kuvajt,per t’i ringjallur netet e Ramazanit me lexim te Kur’anit.
5-Me ftese te Ministrise per Kulture dhe Informim,udhetoi ne Bagdad.
6-Ka udhetuar edhe ne Argjentine me ftese te gurbetçarëve muslimane atje.
 
Veprat e tij:
- Inçizoi tere Kur’anin ne 45 pllaka megafoni,duke kenduar sipas recitimit Murettil (te ngadalshem)
- I ringjallte netet e haxhit me kendimin e Kur’anit ne Mina.
- Ka ndertyuar nje xhami dhe nje shkolle ne vendlindjen e tij
- E ka recituar ezanin ne filmin e Pejgamberit,Alejhi selam.
- Pranuan prej tij islamin shume njerez
- Ne vitin 1968 e inçizoi Kur’anin sipas recitimit Muxhevved( melodik) në 105 cd megafoni.
 
Dekoratat me te cilat u nderua:
1-Dekorate nga Kryeministri Sirian me 1959
2-Dekorate nga Kryeministri i Malejzise me 1965
3-Dekorate Meritore nga Presidenti i Senegalit me 1975
4-Decorate te Arte nga Pakistani me 1980
5-Dekorate Dijetaresh,dhuruar nga Presidenti i Pakistanit me 1984
6-Dekorata nga Radio Egjiptase me rastin e kremtimit te 5 vjetorit te themelimit te saj.
7-Dekorate Meritore nga Presidenti Husni Mubarek gjate dites festive te “Dita e Predikuesve” me 1987.
 
Vdiq me 30/11/1988
 
Përgaditi ne shqip: Sedat Gani Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013