Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
BALANCIMI I KËRKESAVE TË JETËS

Prej rrugullave të mëdha islame është edhe: “Jepja çdokujt të drejtën që meriton!”
Nëse ndalesh dhe vështron gjendjen e njerëzve do të gjesh:
  1. Tregtarin, të cilin dhënia pas pasurisë e ka preokupuar madje edhe ndaj familjes, e cila, në mungesë të tij, ka lajthitur.
  2. Menaxherin, të cilit nuk i mungon suksesi në sipërmarrjen që drejton, por i mungon respekti për prindërit e tij dhe përkujdesja për nevojat dhe kërkesat e tyre.
  3. Studentët, të cilët janë preokupuar vetëm me lexim të librave voluminoze ndërsa kanë anashkaluar thirrjen e njerëzve në fe, këshillimin dhe orientimin e tyre në rrugën e drejtë.
  4. Besimtarë, që maksimalisht kujdesen për të fituar jetën, por që minimalisht kujdesen për fenë, veprat e mira, leximin e Kur’anit, agjërimin vullnetar, etj.
Këto janë vetëm si shembuj për të treguar se si njerëzit kanë prishur ekuilibrin ndërmjet kërkesave të fesë dhe jetës, edhe pse ai është i mundur.
Ekuilibri ndërmjet kërkesave të jetës dhe fesë është i mundshëm vetëm se kërkon një zgjuarsi.
Autor: Sultan el-Umerijj
Përshtati: Sedat Islami
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013