Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
BASHKË ME FESTËN EDHE GËZIMI PËR SHPËRBLIMIN

Me shkuarjen e Ramazanit, shkuan edhe ato vepra të mira, dhe ja, na erdhi festa me gëzimet, shndritjen dhe kënaqësitë e saja. Të gjithë gëzohen dhe buzëqeshin në këtë festë. Kështu na ka mësuar i Dërguari ynë [Paqja dhe bekimet e Allahut qofshin mbi të!]. kjo është dhe thirrja e natyrshmërisë në zemrën e çdo besimtari dhe besimtareje. Ndoshta prej sekreteve të këtij gëzimi është dhe gëzimi me ato të mira që Allahu na i ka dhënë në muajin e Ramazanit. Po, për Zotin, nga frytet e veprave të mira është edhe gëzimi dhe kënaqësia, që pasojnë prej veprave. Kjo, njëherësh, është edhe dëshmi e besimit. Në një hadith autentik qëndron:
من سرته حسنته وساءته سيئته فهو مؤمن
Kë e gëzon e mira e tij dhe e shqetëson e keqja e tij, ai është besimtar!” (Sahihul xhamii, 6294.)
Pasha Allahun, gëzimi për bekimin e Allahut për kryerjen e këtyre veprave të mira duhet të tejkalon çdo gëzim tjetër. Si jo kur ky është gëzimi i vërtetë, i cili buron nga thellësia e shpirtit.
Gëzimi për veprat e mira është dhuratë hyjnore dhe shpërblim qiellor. Është vet rezultat dhe fryt i veprave të mira. Është imazh i asaj që Allahu e quan ‘jetë të mirë.’
"Kush bën vepër të mirë, qoftë mashkull ose femër, e duke qenë besimtar, Ne do t'i japim atij një jetë të mirë (në këtë botë), e (në botën tjetër) do t'u japim shpërblimin më të mirë për veprat e tyre.“ (en-Nahl, 97)
Andaj, ejani të gëzohemi për agjërimin dhe namatin, ejani të gëzohemi pse e mbaruam Ramazanin, të gëzohemi për këtë festë, për të cilën lutemi tek Allahu të na e bëjë lumturi dhe gëzim për të gjithë neve kudo që ndodhemi!
 
Autor: Sultan el-Umerijj
Përshtati: Sedat Islami
 


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013