Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
BUZËQESHJA

Dr. Xhasim el-Mutavva
 
Erdhi një njeri tek unë ndërsa ankohej për sjelljen jo të hijshme të gruas së tij me të. I thashë: Shumë probleme që i marrim për të mëdha dhe komplekse mund të zgjidhen me një sjellje dhe veprim të thjeshtë. Çfarë dëshiron të thuash me këtë?- më pyeti. Provo të hysh sot në shtëpinë tënde i buzëqeshur dhe përshëndete gruan tënde me butësi si dhe buzëqeshi asaj ngase buzëqeshja mund të na duket diç e vogël, e thjeshtë, por ka ndikim dhe efekt të madh- i thashë.
Më shikoi shumë çuditshëm. Mos më shiko ashtu por shko dhe bë si po të them unë- i thashë.
Shkoi dhe pas një kohe u kthye. Me vend e kishe patur. Unë nuk prisja se me një sjellje dhe etikë që e nënvlerësojmë -buzëqeshjen- mund të arrija këtë qëllim – më tha.
Ky rast më bëri të ndalem dhe të thellohem tek disa gjëra etike, të cilat mbase i nënvlerësojmë por që kanë efekte mahnitëse. Mu kujtua ajo thënia e famshme se ndonjë që nijeti ta bëjë të madhe një vepër të vogël, sikur që një vepër të madhe mund të dobësojë shumë nijeti. Parimisht është që ne të mos nënvlerësojmë asnjë vepër siç na ka mësuar i Dërguari i Allahut [alejhis salatu ves selam]:
“لا تحقرن من المعروف شيئا ولو أن تلقى أخاك بوجه طلق 
Mos përbuz asnjë vepër të mirë, qoftë edhe ta takosh vëllanë tënd fytyrëçelë – i buzëqeshur!”
 
Burimi: http://denana.com/main/articles.aspx?selected_article_no=12651&pgtyp=66
Përshtati: Sedat Islami 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013