Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
RADIKALËT DHE MODERNISTËT DHE RRËFIMI PËR UJKUN ME TRE QETË

Në një nga rrëfimet arabe, të shqiptarizuar edhe në letërsinë tonë, flitet për fatin e hidhur të tre qeve. Ishin bashkë, u rritën bashkë por patën fund të hidhur ndaras. Ujku përdori një strategji djallëzore që t’i përçante dhe t’i bindte se ky i madhi po iu sillte telashe. Kishte “radikalizuar” qëndrimet e tij sepse po ua hante barin, andaj, në bashkëpunim me këta që ndiqnin një vijë paksa më “tolerante, arriti ta eliminonte kaun e parë. Pas një kohe, ujku filloi ta akuzonte edhe kaun e dytë për “radikalizëm.” E bindi këtë të fundit se prania e tij ishte bezdisëse dhe me probleme. Edhe me të i qëroi hesapet. Kau i tretë mbeti vetëm. Ishte toleranti, bashkëpunëtori, i kuptueshmi, por për ujkun ishte hiç më shumë se një ka. Edhe atë filloi ta akuzonte. Mëzati e pa se ku qëndronte puna. Kuptoi se ai kishte qenë përgjatë gjithë kohës në shërbim të ujkut e jo bashkëpunëtorit, për të cilin ishte hiç më ndryshe se dy mëzetërit tjerë. Pranoi gabimin, iu nënshtrua fatit se nuk mund të vepronte ndryshe, por la një fjalë, e cila porositët ndër breza si urtësi e mësim: “Në të vërtetë, mua më ngrëne kur pate ngrënë kaun e madh!”
Me gjithë respektin, por nuk mund të gjeja një mënyrë më të thjeshtë se si t’i drejtohem vëllezërve të mi, të cilët po duan ta promovojnë veten tek klasa politike dhe intelektuale laike si tolerantë karshi konservatorëve, radikalëve, ekstremistëve.  
Ne, që të gjithë, radikalë e modernistë, jemi caku.
Ata tashmë na e kanë bërë me dije se Islami, me të gjitha versionet e tij, radikale, tolerante, tradicionale, është i papranueshëm.
Andaj, le të mos ua japim shansin që të na përçajnë e shpërderdhin për të na zhdukur që të gjithëve më pas!
 


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013