Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
Krijesa të tejdukshme - imazhe nga madhështia e Allahut në krijim

I Lartëmadhëruar qofsh o Allah!
 
Le të shohim disa nga krijesa e tejdukshme të Allahut, krijesa të rralla dhe të çuditshme, të cilat i krijoi Ai si dhe kushtet në të cilat ato jetojnë dhe qarkullojnë.
 
Allahu i Madhëruar, duke iu drejtuar ateistëve që besojnë në rastësi të ekzistencës, thotë:
 
“Kjo është vepër e krijimit të All-llahut, e më tregoni pra mua se ç’krijuan ata të tjerët pos Tij. Jo, asgjë, pra, idhujtarët janë në një humbje të pafund.” (Llukman, 11)
 
Besimtari gjithnjë duhet të meditojë në krijimtarinë e Allahut që t’i shtohen besimi dhe bindja në Krijuesin e tij.
 
Si i krijoi Allahu këto krijesa dhe çfarë kushtesh krijoi për ekzistencën e tyre?
 
Sot, do të meditojmë disa nga krijesat e tejdukshme të Allahut Fuqiplotë, që ta madhërojmë Atë dhe të themi me gojën plot:
 
“All-llahu është krijues i çdo sendi dhe Ai është mbikëqyrës ndaj çdo gjëje.” (ez-Zumer, 62)
 
Disa krijesave, Allahu i Madhëruar ua bëri disa gjymtyrë transparente, të tejdukshme, dhe caktoi që pikërisht ato gjymtyrë t’i ndihmojnë për të siguruar ushqimin dhe për të mposhtur armiqtë e tyre.
 
Të meditojmë:
 
Flutur me dy krahë të tejdukshëm, të cilët shihen qartë në këtë foto. Në fakt, këta krahë i ndihmojnë asaj edhe kundër armiqve, ngase forma e tyre është paksa e çuditshme në botën e insekteve. Ja, e ka krijuar Allahu në këtë formë dhe pikërisht ruajtjen ia ka mundësuar nëpërmjet saj.
 
Peshk me kokë të tejdukshme. I madhëruar qofsh o Krijuesi im! Shihen qartë pjesë të trurit të tij. është vërtetë i frikshëm për armiqtë e tij. e ka krijuar Allahu në këtë formë që ta sigurojë veten, pa ndonjë mund a lodhje. Ky është Allahu! A mendoni se nuk ka mundësi besimtarit që thotë ‘La ilahe il-la Allah!’ t’ia largojë të këqijat që e godasin?!
 
Bretkosë e tejdukshme dhe shumë e bukur. Është një nga krijesat e Allahut, në të cilën shfaqet qartë Madhështia e Krijuesit.
 
Kallamar deti i tejdukshëm, i cili hedh shkëndija me sytë e tij dhe çan rrugën në errësirat e detit duke kërkuar ushqimin e vet. Paramendoni se si Allahu i Madhëruar nuk e ka harruar atë dhe si, nga mirësia e Tij, ia ka mundësuar shkaqet e jetesës!
 
Kandil deti që quhet dhe ‘Mushkëri deti.’ Shihni si i Madhi Allah e ka pajisur me censorë të ndjeshëm, me të cilët sheh rrugën dhe arrin gjahun.
 
Peshk i vogël detar. Ka vetëm pak ditë që ka ardhur në jetë. Për shkak të pafuqisë dhe dobësisë së saj, Allahu e krijoi të tejdukshme kësisoj, që mbrojtja e saj të garantohet pikërisht nga konstrukti i saj. I madhëruar qofsh o Allah!
 
Kallamar deti që shkëlqen me ngjyrë të kuqe dhe vjollcë. Ekzistojnë më shumë se 300 (treqind) lloje nga kallamari i tejdukshëm që jetojnë ë det.
 
Kërmill deti i tejdukshëm, i cili mund të merr forma të ndryshme ndërsa në këtë foto shihet në formë të zemrës.
 
Peshk i tejdukshëm që quhet ‘cowfish’, të cilës Allahu i Madhëruar ia ka dhënë mundësinë e shndritjes.
 
Një kafshë detare, barku i së cilës, siç mund të shihet qartë në foto, është mbushur me alga të gjelbra.
 
Kjo është një kafshë tjetër detare, e cila ka mundësi të përçojë dritë me ngjyra shndritëse. Kjo ia mundëson ruajtjen nga armiqtë dhe rreziqet.
 
Ndërsa Ai, që ka krijuar çdo gjë, thotë:
 
“Ai është që vetëm Atij i takon sundimi i qiejve dhe i tokës, Ai nuk ka as fëmijë e as nuk ka shok në sundimin e Tij. Ai krijoi çdo gjë, duke e përsosur në mënyrë të qartë e të matur.” (el-Furkan, 2)
 
http://sedatislami.files.wordpress.com/2012/04/krijesa-tc3ab-tejdukshme.pdf
 
AbduDaim el-Kehil
 
www.kaheel7.com/ar
 
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013