Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SI TË JESH KURORË NË KOKËN E ÇDO NJERIU

1. Dëgjo më shumë se që flet
 
Dëgjo ngase sa herë që flet shumë rreziku për të bërë gabime është shumë i madh. Mu për këtë, përpiqu të heshtësh sa të kesh mundësi, që njerëzit të mos supozojnë se ‘ti je më i mençur se që flet.’
 
2. Mbaji sekretet tua
 
Informatat tua mbaji të fshehta dhe mos prano që jeta jote të jetë libër i hapur, ndryshe, njerëzit nuk do të marrin për serioz.
 
3. Mos u ndal nga sukseset
 
Kur te thuash: ‘Unë kam qene me fat’ disi sikur vetes ia ulë pozitën. Bëhu modest por krenar, dhe nëse merr kritika pozitive prej dikujt, falënderoje dhe thuaji: Kam punuar me përkushtim!
 
4. Prano gabimet
 
Ata që pretendojnë se vetëm të vërtetën e thonë dhe përfaqësojnë, sigurisht se nuk do të keni respekt tek njerëzit. Në fakt, njerëzit i marrin për të mashtruar.
 
5. Mos e nënvleftëso veten
 
Njeriun nuk do ta humb respektin në sytë e njerëzve përderisa veten nuk e respekton. Mëso të mos thuash: ‘Kjo mund të jetë gabim!’
 
6. Shmangu nga kërkimfalja e tepërt
 
Të kërkosh falje në raste të caktuara është me vend dhe mirë por përsëritja e shpeshtë e kësaj gjëje të dëmton.
 
7. Mos syno ndikimin tek të tjerët
 
Mos u përpiq që doemos të ndikosh tek njerëzit ngase kjo do t’i bënë ata që të largohen prej teje.
 
8. Vendimet, në fund, merri vet
 
Konsultohu me njerëz por mos i pyet shpesh ngase kjo reflekton pasigurinë tënde për vendimmarrje, e rrjedhimisht edhe për personalitet të dobët.
 
9. Vlerësoje kohën gjithmonë
 
Ata që humbin kohën humbin edhe respektin e njerëzve.
 
10. Ruaje gjakftohtësinë
 
Ata që ‘ndezën’ shpejtë emocionalisht nuk mund te jenë të çmuar tek njerëzit për personalitet të fortë.
 
 
 
Përshtati në shqip:
 
Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013