Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
PËRPJEKJET E LIBERALISTËVE PËR TË MINIMIZUAR ROLIN E HOXHALLARËVE

  1. Sulmet e pareshtura në media kundër hoxhallarëve me pretekstin se nuk ka priftëri në Islam. Kjo sikur ua ka dhënë të drejtën që të bëjnë përshkrimet më të këqija për ta, si: ekstremistë, terroristë, neglizhentë, të mbyllur, të ngurtë, etj.
  2. Puna në drejtim të minimizimit të rolit dhe ndikimit të hoxhallarëve në shoqëri. Kjo bëhet duke ua mohuar hapësirat publike për ligjërim, ndalimin e themelimit të institucioneve fetare, ndalimin e themelimit të qendrave të ndryshme, privimin nga kontaktet me publikun nëpërmjet medieve vizuale dhe të shkruara, etj.
  3. Mbështetja e programeve në të cilat nuk kanë qasje hoxhallarët, si: lojërat sportive, garat e ndryshme, etj.
  4. Ndalimi ose kushtëzimi i botimeve islame.
  5. Ndërhyrja në punët e brendshme të institucioneve fetare.
  6. Mungesa e ligjeve të cilat ruajnë dhe kujdesen për të drejtat e hoxhallarëve.
  7. Moskonsultimi me hoxhallarë për projekte madhore si dhe insistimi tek pushtetarët se prezenca e tyre në nisma dhe projekt të tilla paraqet imazh të keq për pushtetin. Kjo d.t.th. izolim i hoxhallarëve nga aktualitetit. Këtu nuk bëhet fjalë vetëm për hoxhallarë, si individë, pro edhe si institucione. Qëllimi është që të zbehet maksimalisht roli dhe ndikimi i tyre.
 
Përshtati: Sedat ISLAMI
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013