Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
NASIR ZDRUKTHËTARI DHE DY REKATET E DUHASË

Nasiri ishte një banor i Riadit. Ishte mysliman i mirë. Punonte si zdrukthëtar. Çdo ditë që punonte falte namazin e duhasë në xhami. Kur afrohej koha, mbyllte dyqanin dhe shkonte në xhaminë që e kishte pranë dyqanit dhe falej. Pastaj kthehej dhe punonte. Një ditë, në orën shtatë, kur vetëm po afrohej koha e namazit të duhasë, Nasiri mbylli dyqanin de shkoi në xhami. Mori abdes dhe filloi ta falte namazin. E mbaroi rekatën e parë dhe filloi ta alte rekatën e dytë. E vuri dorën e djathtë mbi të majtën dhe filloi leximin, por nuk e mbaroi dot. Meleku i vdekjes i kishte ardhur për t’ia marrë shpirti. Vdiq Nasiri në namaz. Dora e djathtë i mbeti mbi të majtën. Qëndroi ashtu për disa orë, gjegjësisht deri në namazin e drekës kur erdhën xhemati për tu falur. E morën dhe e dërguan në shtëpi. Filluan ta përgatisin për varrim. E dërguan për pastrim. Ia largonin duart për ta larë, por ato prapë ktheheshin njëra mbi tjetrën. E pështollën me qefin në këtë gjendje dhe e varrosën duke i patur duart njërën mbi tjetrën, mu ashtu sikur që ishte në namaz.
Sa vdekje e mirë!
A ka më mirë se të vdesësh duke e lutur Allahun, duke falë namazin?!
Ai do të ringjallet në këtë gjendje!
O Zot, na mundëso vdekje të mirë!
 
Përshtati: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013