Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
FSHEHTËSI TË NJË ZEMRE

Një ditë po vështroja një shok timin që ishte ulur në një pushimore në korridor të objektit ku punojmë ndërsa tallej he përqeshte çdokënd që i kalonte pranë. Njerëzit i shmangeshin takimit me të. sikur njerëzve ua përkujtonte hadithin profetik: “Njeriu me pozitën më të keqe tek allahu është ai, të cilin njerëzit e braktisin shkak i paturpësisë së tij.”
Ishte i njohur për fjalor të pistë. Iu afrova dhe fillova bashkëbisedimin me të. e pyeta për familjen, veçanërisht fëmijët dhe studimet e tyre. E pyeta edhe për gjendjen e tij. “Ke në telefon bluetooth?” – e pyeta. Jo- mu përgjigj. E dija se kishte, por, nejse. I thashë: Si thua të dëgjojmë bashkë ca ajete kur’anore. Dakord- më tha. Dëgjuam disa ajete, nga melodia e bukur e të cilave u prek shumë. Filloi të qante shumë.
Eh, sa shumë prej atyre që janë në rrugë të drejtë ankohen për thatësinë e syrit!
I madhëruar qofsh, o Allah!
Mësime nga tregimi:
  1. Ikja nga gjykimi ndaj njerëzve duke patur parasysh vetëm aspektin e jashtëm të tyre - pamjen. Pasha Allahun, askush përveç Tij, nuk e di se çfarë fshehin njerëzit në zemra.
  2. Larmia e metodave në Davet (Thirrje).
Për fund,
Nëse nuk mund ta ndryshosh historinë, ndoshta ata që i thërret në fe, mund ta bëjnë këtë!
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013