Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
“PO TA SHIHJA ATË TË MËPARSHMIN, DO T’I TREGOJA SE KUSH ËSHTË GOMARI”

Dr. Muhammed Arifi
Një ditë, derisa Abdullahu ishte nisur për në Xhami ndërsa kureshtja për namaz dhe adhurim e kishte kapluar të tërin, pa në rrugë një njeri që, ndonëse kishte thirrur ezani, punonte ende. Më konkretisht, kishte hipur në një palmë kurse të veshura kishte rrobat e punës. Ibni Omerin e pengoi kjo. Si nuk kujdeset ky njeri për namaz?!
“Zbrit poshtë për namaz!” – i bërtiti.
Mirë, mirë, po zbres –iu përgjigj me butësi njeriu.
Shpejto, or gomar –i bërtiti prapë Ibni Omeri.
Si, mua më thua gomar – i tha me zë të lartë njeriu. Theu një degë palme që t’i binte me të kokës. Abdullahu mbuloi kokën me shallin e tij që mos ta njihte njeriu dhe u nis në xhami. Njeriu zbriti ashtu i hidhëruar dhe shkoi në shtëpi, ku e fali namazin dhe pushoi pa, për të dalë sërish për të vazhduar punën e tij.
Erdhi koha e ikindisë. Abdullahu u nis prapë për në xhami. Kaloi pranë ky burrë, i cili nuk e njihte ndërsa e përshëndeti me selam.
Si je? Si qëndron puna me hurmat këtë vit?
Mirë- iu përgjigj njeriu ndërsa falënderoi Allahun për mirësitë.
Allahu të begatoftë për punë të mira dhe të shpërbeftë për këtë mund! – u lut për të Abdullah.
Njeriu u gëzua shumë nga kjo lutje e Abdullahut.
Siç duket, për shkak të angazhimit të madh, nuk paske vënë re se ka hyrë koha e namazit të ikindisë. Nuk është keq sikur të zbresësh dhe ta falësh namazin. E pastaj, vazhdo punën tënde. Allahu të ruajt dhe të dhëntë shëndet!
InshaAllah! Tash do të zbres. Zbriti dhe e përshëndeti dorë për dore Abdullahun. Të falënderoj për këtë moral të lartë që tregove. Ndërsa, sa i përket atij që kaloi pranë meje në kohën e namazit të drekës, do të doja shumë ta takoj që t’i tregoj se kush është gomari!
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013