Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SI TA TRAJTOJMË NJË TË DEGJENERUAR?

 1. Falenderoje Allahun që të ka udhëzuar ty.
 2. Qortoje por lehtë dhe me këshilla të sinqerta.
 3. Përkujtoja fillimin – ditët e para të tij.
 4. Lutu për të në vetmi.
 5. Njihu me shkaqet që çuan në degjenerimin e tij dhe ofroi ndihmë që të udhëzohet.
 6. Mos e njollos dhe mos ia përhap të metat.
 7. Kujdesu ë ti të mos jesh viktima e radhës e degjenerimit.
 8. Përdor mjete ndikuese, si: buzëqeshja dhe dhurata, që t’ia përfitosh zemrën dhe ta udhëzosh.
 9. Mos ia mbyll derën e pendimit të cilën ia ka hapur Allahu.
 10. Mos e bë pesimist në mëshirën e Allahut.
 11. Foli për natyrën gabimtare të njeriut.
 12. Mundohu që parimi “I penduari nga mëkati është sikur ai që nuk ka bërë mëkat fare!” të udhëheq me jetën e tij.
 13. Mos e përqesh!
 14. Ndoshta ai pendohet dhe bëhet më i mirë se qindra tët tjerë.
 15. Ai duhet të ndjejë se ti po e do udhëzimin e tij.
 16. Para se ta qortosh, pyete se çfarë e shtyri të veprojë asisoj.
 17. Shikoje gjendjen e tij materiale sepse ajo mund të jetë shkak i degjenerimit të tij.
 18. Dërgoji letra me këshilla dhe udhëzime, ndoshta përfiton prej tyre.
 19. Interesimi për të, përcjellja e tij dhe kontaktet me të për shkak se ai është sikur i fundosuri që ka nevojë për t’ia zgjatur dorën.
 
Përshtati: Sedat ISLAMI
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013