Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
RRËFIMI PËR DJAJTË

Sultan el-Umerijj
Në një hadith autentik, i Dërguari i Allahut [alejhis salatu ves selam] ka thënë:
إذا كانَ جُنحُ اللَّيلِ أو أمسَيتُم فكفُّوا صِبيانَكم فإنَّ الشَّياطينَ تنتشِرُ حينئذٍ فإذا ذهبَ ساعةٌ منَ اللَّيلِ فخلُّوهم
Kur të afrohet nata apo të ngryseni, ndalni fëmijët tuaj (të mos dalin jashtë), për shkak se djajtë në atë kohë shpërndahen. E, kur të kalojë një kohë, lini të lirë...” (Transmeton Buhariu.)
Ka hadith na flet për një botë krijesash që nuk i shohim, por, lexoje tregimin e gruas, e cila më telefonoi duke kërkuar prej meje një hoxhë që këndon rukje për vajzën e saj të sëmurë.
E pyeta se çfarë kishte vajza e saj, pse kërkonte që t’i lexohej Kur’an?
Tha: Kam qenë me vajzën time në park. Kur u afrua akshami, pashë një imazh të frikshëm. Pashë diç të zezë që u afrua tek vajza ime, e ngriti lart një metër e pastaj e lëshoi në tokë. Vajza ime mbeti pavetëdije ndërsa tani është në spital.
Kjo ma përkujtoi hadithin e lartcekur dhe rrezikun e shkujdesjes ndaj fëmijëve në kohën e perëndimit të diellit.
Përshtati: Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013