Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
KUSHTET E DHËNIES SË ZEKATIT PËR TË AFËRMIT

A lejohet të afërmve t’iu jepet Zekati?
Lejohet t’i jepet Zekati të afërmve me kusht që ata të bëjnë pjesë në ndonjërin prej tetë grupeve që meritojnë atë. Madje, është dhe më e preferuar se sa t’i jepet një të huaji. Por, e tërë kjo kushtëzohet që ky i afër të mos jetë nga personat pakujdesi material ndaj të cilëve është obligim. Këta persona janë baza dhe degët e njeriut: baza janë prindërit, prindërit e prindërve, e kështu përpjetë sa të jenë gjallë, ndërsa degët janë fëmijët, fëmijët e fëmijëve, e teposhtë sa të jenë, meshkuj dhe femra.  

Përshtati: Sedat ISLAMI


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013