Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
PUSHIMI I NJË DITE

Një punëtor kërkoi nga menaxheri pushim njëditor.
Vërtet, kërkon të pushon një ditë?! –e pyeti me habi menaxheri.
Po- u përgjigj punëtori dhe nuk shtoi asgjë tjetër.
Menaxheri e pyeti: A ke menduar mirë para se ta kërkosh këtë ditë pushimi?
A nuk e di se viti i ka 365 ditë, të cilat bëjnë plot 52 javë ndërsa ty në çdo javë të janë lënë dy ditë pushim (vikendet). Kështu, i bie se nga viti mbesin vetëm 261 ditë (365-104 (52x2)). Pastaj, ti çdo ditë kalon në shtëpi 16 orë të plota, që, shtrirë në gjithë vitin, bëjnë 174 ditë. Kështu, nga viti të mbesin vetëm 87 ditë (261-174).
Ti për çdo ditë merr nga:
  • 30 min. për pushim kafeje dhe çaji, që llogaritur në nivel vjetor, bëjnë plot 23 ditë (pune). Kësisoj, ditët e ngelura nga viti për punë janë vetëm 64 (87-23).
  • 1 orë për drekë, që kalkuluar në nivel vjetor bëjnë 46 ditë (365: 8 (orë ditë pune)= 45.6). Kështu, ditë pune kanë ngelur vetëm  18 (64-46).
E, siç e ke bërë shprehi, çdo vit merr nga dy ditë pushim mjekësor, kështu që për punë të mbesin vetëm 16 ditë.
Për festën e pavarësisë nuk punojmë kështu që ditët e punës zbresin në 15. Kompania jonë të jep pushim vjetor në kohë prej 14 ditësh, që i bie se të mbetet vetëm një ditë punë. A mendon se jam aq budalla sa ta jap pushim edh këtë ditë?!
 
Marrë nga ‘Meuid mea-l-hajat’ të Dr. Halid ibn Salih l-Munif, f. 57.


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013