Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
E KANË DËGJUAR PREJ JUSH, ANDAJ PO E THONË

Sa shpejt nxitoi Artan Haraqija për të konstatuar nga fjalët e Churkinit se radikalët e Kosovës, jo vetëm që janë rrezik, porse ata tash po i japin material edhe Rusisë dhe Serbisë për atë që ai po thotë se nuk e kanë patur si argument deri më tash. Ishte një shkoqitje blic dhe e pamenduar mirë. Ishte, thjeshtë një huqje e Artanit, sikur huq edhe herëve tjera. Ishte kjo shkëputja djallëzore e teksteve nga ligjërata, prononcime, deklarata, ku, nga ajo që është folur më së paku, nxirret titulli më monstruoz. Sikur në Kombet e Bashkuara nuk paskësh patur bisedë tjetër veç radikalistëve shqiptarë muslimanë në Siri. Të them të vërtetën, nuk më shtyri të reagoj çështja e pjesëmarrësve në Siri, ngase është debatuar shumë, madje tash edhe ka një ligj përkatës, por ajo se si Artani e përshkroi –argument për rusët dhe serbët.
Athua vallë nga e dëgjoi Churkini këtë?
Kush ia tregoi?
A është aq problematike kjo çështje saqë të alarmohet dhe OKB-ja ndërsa Churkini të shfaqë frikën për të ardhmen e rajonit për shkak të tyre?
Unë kam bindjen se atyre ua keni rikujtuar ju, po, ua keni rikujtuar ngase edhe më parë serbët na kanë akuzuar për ekstremistë e radikalistë. Akuzat tuaja nuk kanë qenë dhe nuk janë vetëm se një përputhje mendimesh e idesh me serbët. Nuk po përgjithësoj të gjithë gazetarët por disa këtë urrejtje ndaj Islamit po e shfaqni edhe për shkaqe fetare/ideologjike. Ne jemi kundër politizimit të fesë. Jemi edhe kundër fshehjes së problemeve të vërteta. Në Ballkan problem është radikalizmi etnik, jo ai fetar. Në Ballkan problem është krimi i organizuar i orkestruar dhe sponzoruar nga pushtetet. Në Ballkan sfidë mbeten hasmëritë, inatet, provokimet ndërmjet etnive të ndryshme. Kështu, të dilet nga kjo vorbull e thellë problemesh dhe të vajtohet veç për radikalizmin islam nuk është tjetër vetëm se, siç ke potencuar, argument për rusët dhe serbët, por nga ju, Artan.


VIDEOS / YOUTUBE
Ajeti prezantues i Kuranit Tipare te Kuranit Agjerimi me perket Mua Rrefimet me te bukura
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013