Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SI TA EDUKOSH FËMIJËN TËND?

Në pyetje është vetëm ndërrimi i shprehjeve, ngase, siç dihet, shprehjet lënë gjurmë tek fëmija, i cili nuk është tjetër vetëm se reflektim yti dhe i pamjes sate.
  1. Mos i thuaj: “mos vizato në mur” por thuaji: vizato në fletë pastaj d ta vari fletën tënde në mur.
  2. Mos i thuaj fëmijës: “ngrihu dhe falu, ndryshe shkon në Xhehennem”, por thuaji: eja të falemi që të shkojmë së bashku në Xhennet.
  3. Mos iu drejto fëmijës: “ngrihu dhe rregulloje dhomën, e ke bërë të tërën rrëmujë”, por thuaji: ke nevojë të të ndihmoj për rregullimin e dhomës ngase ti gjithnjë e do pastërtinë.
  4. Mos i thuaj fëmijës: “çohu dhe mëso, lëri lojërat ngase mësimi është më me rëndësi”, por thuaji: nëse e mbaron mësimin më herët, do të luajmë së bashku.
  5. Mos e urdhëro fëmijën t’i pastron dhëmbët por thuaji: unë jam shumë i kënaqur që ti kujdesesh për pastrimin e dhëmbëve.
  6. Mos i thuaj fëmijës: “mos fli në krahun e majtë” por thuaji se Profeti Muhammed [alejhiselam] na ka mësuar të flemë në krahun e djathtë.
  7. Mos i thuaj fëmijës: “mos ha çokollata se të prishën dhëmbët”, por thuaji: unë të kam lejuar të hash një herë gjatë ditës ngase ti je fëmijë i zgjuar dhe e di se nëse ha shumë të prishën dhëmbët.
Përshtati në shqip: Sedat Islami


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013