Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
UMMETI DHE MENTALITETI I NJË SHARRËXHIU

Një njeri kishte marrë sharrën dhe kishte shkuar për të prerë drunjë, por sharrën e kishte të ndryshkur andaj, me gjithë mundin e madh, nuk ia dilte dot të prenë as dhe një dru. Pas pak kaloi pranë tij një njeri, i cili kur e pa në këtë gjendje i tha: Or burrë, përse nuk ndanë pak kohë që ta mprehësh sharrën e pastaj ke për të prerë drunjë sa më shumë si dhe do të kursesh mund. Përgjigja që mori nga sharrëxhiu e la të shtangur: “Nuk kam kohë, jam duke punuar!”
Fatkeqësisht, mentaliteti ynë si ummet, i ngjanë këtij të sharrëxhiut. Punë dhe mund të madh, por rezultate pak. Nuk kemi kohë të ndalemi dhe të shikojmë se si duhet punuar për shkak se jemi të zënë duke punuar.
Kur do të ndryshojë ky mentalitet?
Kur do të punojmë me mend?
Kur do të kuptojmë se për aq kohë sa nuk i kthehemi Kur’anit dhe Sunnetit jemi sikur ky sharrëxhi që ishte djersitur i tëri nga mundimi për të prerë një dru por nuk ia kishte dalë dot?!
Kur do të ndalemi së promovuar Islamin me mentalitet sharrëxhiu?!
Islami është i gjallë, konstruktiv, parimor, vizionar, dhe nuk do të mund të ecin me të përpara vetëm se ata që kanë shpirtra gjallërues, janë konstruktivë, kanë parime dhe vizione.
  


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013