Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
TRESHET E PENDIMIT

Abdullah ibn Ahmed el-Havil
 
Kushtet e pendimit
 1. Keqardhja për të kaluarën
 2. Braktisja e menjëhershme e mëkatit
 3. Vendosmëria për të mos iu kthyer më kurrë atij mëkati
Kushtet e vlefshmërisë së pendimit
 1. Sinqeriteti
 2. Të jetë pendimi në kohën e mundësisë së pranimit, pra të jetë para vdekjes së peronit dhe para lindjes së diellit nga perëndimi
 3. Të drejtat t’iu kthehen pronarëve të tyre
Frytet e pendimit
 1. Dashuria e Allahut
 2. Falja e mëkateve
 3. Shndërrimi i të këqijave në të mira
Çfarë duhet braktisur pas pendimit
 1. Braktisja e vendeve ku ke bërë mëkat
 2. Braktisja e shoqërisë me të cilët ke bërë mëkate
 3. Braktisja e veglave dhe gjërave me të cilat ke bërë mëkat
Çfarë ndihmon në përforcim në pendim
 1. Këshilluesi që flet (Kur’ani)
 2. Këshilluesi i heshtur (vdekja)
 3. Shoqëria e zgjedhur
Çfarë e pengon pendimin
 1. Shpresa e madhe
 2. Zvarritja e pendimit
 3. Shoqëria e keqe
Pasojat e braktisjes s pendimit në këtë botë
 1. Ngushtimi i gjoksit
 2. Vështirësimi i punëve
 3. Përfundimi i keq (i jetës)
Mirësi të pendimit
 1. Lumturia shpirtërore
 2. Shtimi i furnizimit
 3. Vdekja e mirë
 
Përshtati: Sedat ISLAMI
 
 


VIDEOS / YOUTUBE
Kthimi i te keqes me te mire vlere Dallimi ndermjet besimtarit dhe hipokritit ne keshillim Ruaje dhe duaje vellain tend Ajeti prezantues i Kuranit
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013