Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
KUR BESIMTARI VLEN SA NJË UMMET

Të gjurmosh për jetën e predikuesve të sinqertë do të thotë gjurmim për mësime, urtësi, përvoja, praktika, kontribut, ë ndonjëherë të duken imagjinare. Edhe pse janë sikur ne, janë njerëz që mbase edhe mund t’i kemi takuar, megjithëkëtë, kur hulumtojmë për veprat e tyre, për punën dhe kontributin, krijojmë përshtypjen që nuk janë sikur ne. E vërteta është se, jo që janë sikur ne, porse ata kanë punuar edhe në kushte më të vështira, janë ballafaquar me sfida dhe probleme shumë më të mëdha se që ballafaqohemi ne. Atëherë, cili është sekreti i këtij suksesi? Është padyshim bekimi prej Allahut të Madhëruar. Janë treguar të sinqertë me Allahun, i ka begatuar m këtë sukses. Kanë tregtuar me Allahun ndërsa kjo është vetëm një pjesë e fitimit të tyre. Do të doja të sjell para jush imazhe nga një sukses gjigand i thirrësit të njohur, AbduRrahman Sumejtit [Allahu e pastë mëshiruar], i cili ia kushtoi 29 vite të jetës së tij aktiviteteve për përhapjen e fjalës së Allahut në kontinentin e i, Afrikë.  
  1. Kanë pranuar Islamin 11 milionë njerëz në Afrikë
  2. Ka themeluar organizatën Direct-Aid (ar. el-aun el-mubashir - ndihma e drejtpërdrejtë)
  3. Kryeredaktor i revistës El-Keuther
  4. Ka ndërtuar 5700 xhami, ka siguruar përkujdesje sociale të vazhdueshme për 15.000 jetimë, ka hapur rreth 9500 puse dhe bunarë artezianë
  5. Ka themeluar 860 shkolla, 4 universitet, 204 qendra islame
  6. Ka ndërtuar 124 spitale dhe klinika si dhe 840 shkolla për mësimin e Kur’anit
  7. Ka marrë përsipër mbulimin e shpenzimeve për 95.000 nxënës dhe studentë muslimanë, ka botuar 6 milionë kopje të Kur’anit dhe ua ka shpërndarë falas besimtarëve të rinj
  8. Ka realizuar projekte të shumta që kanë të bëjnë me dhënien iftare për agjëruesit, duke mbuluar hiç më pak se 2 milionë agjërues dhe këtë në 40 shtete të ndryshme
Allahu e mëshiroftë Hoxhën AbduRrahmanin për kontributin dhe mundin e tij!


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013