Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
ARTI I TË BËRIT DURIM

Fjala durim (ar. es-sabru) dhe të këshilluarit me durim përmenden shpesh në Kur’an, Sunnet dhe këshillat e njerëzve të urtë. Durimin e shoh se zgjidhje mahnitëse madje edhe për problemet më të ndërlikuara. Ndodhë që ndërmjet nesh dhe zgjidhjes së ndonjë problemi apo arritjes së ndonjë suksesi të jetë vetëm durimi i pak minutave, një dite, një jave, një muaji, një viti. I suksesshmi në studim është ai që ka bërë durim për ta lexuar dhe kuptuar librin; i suksesshmi në punë dhe biznes ka bërë durim për ta përvetësuar zanatin dhe për ta përsosur atë; i suksesshmi në reformimin e gjendjes së popullit të tij ka duruar dhe sakrifikuar shumë, e ka përsosur durimin dhe kështu ka arritur të reformoj popullin. Dallimi ndërmjet të suksesshmit dhe dështakut qëndron në atë se i suksesshmi, ndryshe nga dështaku, duron dhe, jo vetëm kaq, por se e ka bërë durimin art, derisa të realizon qëllimet e tija. Arti i të bërit durim është mundësia dhe aftësia për të menaxhuar me stresin dhe problemet e jetës në mënyrë që të mos reflektojnë pasojat negative të këtyre gjendjeve në fizikun, shpirtin dhe vendosmërinë e tij për të ndryshuar për të mirë. kështu, nëse i ankohesh ndonjë këshilluesi për dertet dhe problemet e tua ndërsa ai të këshillon për të bërë durim, kërkoji që edhe të të mësojë se si të durosh!
 
Dr. Mulham el-HARR-RRAKI
Përshtati në shqip: Sedat ISLAMI
 
http://www.prof-alhabeeb.com/articles.php?action=show&id=152
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013