Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika bashkëkohore Opinione dhe reagime Studime dhe hulumtime Kontakt
SI VEPROI KUR KUPTOI SE GRUAJA E TIJ KA VIRUSIN HIV

Shkoi ta vizitonte në spital. Ia hodhi një shikim fytyrës së zbehur dhe trupit të lodhur. I ke shikuar raportet?- e pyeti burri. Po- u përgjigj. A e dije se je prekur nga virusi HIV? Lëvizi kokën në shenje pohimi dhe iu kthye gjumit të mundimshëm pasi që mbuloi kokën me çarçaf. Nën jastëk e vendosi një shkresë dhe doli nga dhoma duke thënë: Nën shtrat ka një letër. Pas largimit të tij, gruaja e nxori letrën dhe filloi ta lexonte. “Ti je e shkurorëzuar, dokumentacioni përkatës të sillet brenda dy ditësh”. E hodhi letrën dhe prapë e vendosi çarçafin mbi kokë.
Ende pa e lëshuar spitalin, mjeku i cili kujdesej për trajtimin adekuat të gruas së tij, e thirri dhe i tha: Zotëri!
Mua më thirrët?- pyeti mjekun duke u kthyer kah ai. Më nevojitesh pak në vizitë. Çështja është me rëndësi- tha mjeku.
Në rregull, e di se do të diskutosh për gruan time por ajo tani e tutje më nuk konsiderohet e imja. E kam divorcuar dhe familja e saj tashmë e merr përsipër atë.
E shikoi mjeku me ironi dhe i tha: Çështja nuk është kështu. Ti ke nevojë për analiza gjaku. Filloi ngjyra e fytyrës t’i ndryshonte. Nuk kishte shumë kohë që mjeku kishte nxjerre raportin. Zotëri, më vjen keq por edhe ti ke virusin e gruas sate, mendoj të divorcuarës sate.
E poshtra, e ndyra, ajo është shkaktare e kësaj…
Jeni duke gabuar zotëri. Historiku i virusit tek ti është më i vjetër se sa tek gruaja dhe, në bazë të parashikimeve, ti je bartësi i virusit tek ajo. Pas pak muajsh edhe ti do të paraqiten efektet e virusit.
E shqeu raportin dhe doli me nxitim nga spitali. Ndezi veturën dhe me shpejtësi iku duke lënë pluhurin pas.
Atë natë të ftohtë e me shi, gruaja kishte rënë në agoni të vdekjes. Në spital kishin mbërritur dy prindërit dhe vëllezërit e saj. Ajo shikoi në ta ndërsa vdekja ia kishte grabitur shkëlqimin e fytyrës. Foli me një zë të dobët e tha: O Zoti im, Ti e di se unë nuk të kam kundërshtuar dhe nuk kam rënë në amoral. Nëse unë kam bërë një jetë të tillë (kam rënë në amoral) dhe Ti këtë e di, kurrë mos më mëshiro!
I tha dy shehadetet dhe vdiq. Babai i saj doli nga dhoma e spitalit duke cituar hadithin e Muhammedit, alejhi’s selam: Kur t’ua kërkojnë vajzat ata që ju pëlqeni fetarizmin dhe moralin e tyre, jepuani, ndryshe shkaktoni sprova dhe trazira të mëdha në tokë!
 
Përshtati në shqip: Sedat G. ISLAMI
Data: 10-2-1008, e diele
Vushtrri, Kosovë
 


VIDEOS / YOUTUBE
Tre gjera per jete te lumtur Tri mekatet qe rrezikojne besimin Qe te na duan Allahu dhe i Derguari i Tij Tri aminet
AUDIO / FOTO

Biografia Artikuj Media Libraria Dosje Problematika
bashkëkohore
Opinione dhe
reagime
Studime dhe
hulumtime
Kontakt
  Akide Video Libra Ramazani   Opinione Fetare  
  Islam Audio Recensione librash Haxhi   Reagime Shkencore  
  Tefsir Foto            
  Hadith              
  Dave              
  Histori islame              
  Orientalizem              
  Kulture dhe civilizim              
  Avancim personal              
  Hutbe              
  Tregime              

Të gjitha të drejtat e rezervuara - 2013